© R.G.


Start Trouwen Historie Herbouw Route Contact

De architect kwam toen met het idee om de binnenkant van beton en de buitenkant van steen te maken. Ook een stalen spits bleek aanzienlijk goedkoper dan een houten.

Er werd daarom een nieuw plan gemaakt en een aannemer gevonden om de toren te bouwen. De Bouwcombinatie Delfgauw (Boele van Eesteren, DURA, Wilma en HBG) namen het werk aan voor de vaste prijs van f 1,5 miljoen, ofwel € 675.000,--.

De herbouw startte op 18 april 2000, exact 60 jaar na het instorten van de oorspronkelijke scheve toren. Op 5 april 2001 was de nieuwe scheve toren klaar.

Het slaan van de eerste paal De kloostermoppen op de kruiwagen De fundering met uitstekende wapening van de palen De begane grond vloer vlak voor de stort Toren in de steiger, kozijn in afwachting van plaatsing Bewerken van de verwerkte natuursteen Betonelement wordt naar de definitieve bestemming gehesen De toren in aanbouw in de steigers Metselaars aan het werk Mooi detail De stalen spits op de plaats van bestemming gearriveerd De stalen spits Bekleden van de stalen spits De spits gereed om te hijsen De wijzerplaat wordt gemonteerd De spits wordt gehesen Loskoppelen van de spits Gierzwaluwnestkastjes worden ingemetseld spits_binnenste_buiten-600.jpg De-nieuwe-scheve-toren-600.jpg